Beste Leden van Minerva, 

Naar aanleiding van de nieuwe strengere maatregelen die het kabinet heeft ingezet heeft het NHV hierop doen besluiten, dat verdere voortzetting van de competitie niet meer mogelijk is en besloten alle competities 2019/2020 met ingang vanaf 24 maart te beëindigen. Natuurlijk begrijpen we deze maatregelen; gezondheid gaat boven alles! Bijgevoegd in deze mail is de mail vanuit het NHV gericht aan alle verenigingen. Concreet betekenen deze nieuwe maatregelen dat: 

  • Competitie 2019/2020 per direct is afgelast. 
  • Huidige stand is de eindstand van de competitie. 
  • Er zal op de competitie 2019/2020 geen reglementaire promotie-/degradatieregeling van toepassing zijn. 
  • Er zijn geen kampioenen. 
  • Alle overige toernooien in april en mei gaan niet door. 
  • Toernooien in juni zullen vooralsnog wel gewoon door kunnen gaan, maar tellen niet mee voor de eindranking. Er zijn per toernooi alleen winnaars/kampioenen. 
  • NK Beach Handball (wedstrijdsport) vooralsnog, in de huidige vorm. 

Het verbod om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden, open te stellen, geldt nog steeds in ieder geval tot en met 6 april. Hoe een en ander er voor ons allen na 6 april uit komt te zien is nu nog niet te voorspellen. Zodra we daar meer over weten zullen we dat uiteraard met jullie delen. 

Mochten er naar aanleiding van deze mail vragen zijn mag stelt u deze gerust door te replyen op deze mail. 
We hopen jullie allemaal gezond en wel weer te zien wanneer het weer kan bij het beachveld, in sporthal de Pol bij een training, wedstrijd of in de kantine!

Met vriendelijke groet, 

Namens het dagelijks bestuur, 

René Kroes 

Secretaris 

Mailing NHV

Beste verenigingen, 

Gisterenavond heeft het kabinet tijdens een persconferentie nieuwe, strengere maatregelen tot 1 juni 2020 afgekondigd. Iedereen in Nederland wordt door deze maatregelen ter bestrijding van het corona-virus geraakt, zo ook onze handbalactiviteiten. 

Nu duidelijk geworden is dat een herstart van onze handbalcompetities niet meer mogelijk is, heeft het bondsbestuur van het NHV besloten alle competities 2019/2020 met ingang van heden als beëindigd te beschouwen. Dit heeft diverse consequenties voor wat betreft de eindrangschikking en de daarbij behorende promoties en degradaties. 

Het spijt ons te moeten mededelen, dat de competitie 2019/2020 geen reglementaire promotie/degradatie kent. Ook daar waar een team al reeds zeker van promotie dacht te zijn of op een plaats stond die mogelijk promotie tot gevolg kon hebben. 

Het bondsbestuur is zich bewust van de teleurstelling die dit besluit met zich meebrengt. Met name voor alle teams in de verschillende competities die in de rangschikking bovenaan stonden. 

Het bondsbestuur is echter weloverwogen tot dit besluit gekomen. Daar waar promoties zijn, zullen er namelijk ook degradaties plaats moeten vinden. De competitie was in veel gevallen echter nog in een dusdanige beslissende fase, dat zij het niet verantwoord vindt de promotie- / degradatieregeling te handhaven.