Cabezota-toernooi 2016

Traditiegetrouw namen de Dames en Heren senioren afgelopen weekend weer deel aan het Cabezota-Beachhandbaltoernooi in Enschede. De combinatie van fanatisme en gezelligheid past Minerva als geen ander, zo bleek ook afgelopen weekend maar weer.

De Dames bleken in een lastige poule te zitten: alle tegenstanders waren een maatje sterker. Het gebrek aan wissels maakte het er niet makkelijker op. Toen de dames er achter kwamen dat er sportief niets te halen viel, werd de doelstelling aangepast: plezier maken in de wedstrijden en vooral nieuwe dingen uitproberen! Dit leidde tot leuke spelsituaties (pogingen tot) pirouettes en vooral heel veel spelplezier: doelstelling geslaagd!
Na de poulewedstrijden kwamen de Dames op zondag meer tegenstanders van eigen kaliber tegen. Dit maakte de wedstrijden leuker en spannender. Helaas werd toch een aantal keer aan het kortste eind getrokken. Desondanks hebben de Dames een leuk toernooi gespeeld!

De Heren deden het sportief iets beter. Na een serie goede wedstrijden werd de zaterdag afgesloten als tweede in de poule. Ook de zondag werd goed gestart: zonder wissels werd de beste wedstrijd van het toernooi gespeeld en werd de plek in de halve finale verzekerd. Hier werd echter duidelijk wat van tevoren werd gevreesd: de drie andere teams die zich voor de halve finale hadden geplaatst bleken allen een maatje te groot. Zowel in de halve- als kleine finale hadden de Heren geen kans. Het toernooi werd als ‘Best of the Rest’ afgesloten op een keurige vierde plaats, de beste prestatie in alle vier de deelnames!

Naast de leuke wedstrijden zorgden de geweldige organisatie, de goede sfeer én het perfecte weer voor een zeer geslaagd weekend!